+31 (0)6 - 30 38 67 12 |  info@marceljaasma.nl
  • Juwelen met diamant en parels, ambachtelijk vervaardigd door goudsmid Marcel Jaasma

Marcel Jaasma Goudsmid | Diamantair
Van ontwerp tot juweel

Ring Tulp
Specials / 23-04-2018 21:14De Tulp als inspiratie voor deze exclusieve gouden ring.
Welvende vormen van blad, stengel en bloem.
Ambachtelijk gesmeed tot een juweel.

Die ring is vervaardigd uit 14 karaat geel- en witgoud.
In de bloem is een diamant verwerkt.

Deze ring behoort tot mijn vaste collectie

 

Smeden van lentegevoel

Het is niet zo verwonderlijk dat de inspiratie helemaal in de flow is van de naderende lente, het ontluiken van het nieuwe vruchtbare jaar van de natuur.

Ontwerpen en creëren liggen dan ook helemaal in het verlengde wat de lente ons brengt, het herboren of geboren worden om (verder) te kunnen groeien. Het fenomeen lente dat zo mooi in het Engelse woord ‘Spring’ is gevat en dat bij iedereen de (lente)kriebels brengt.

Vanuit deze gedachte is de Tulp het onderwerp geworden van het ontwerp van Marcel Jaasma, de maker van dit sieraad.Het zijn echter niet alleen de landerijen van de Noordoostpolder met tulpenvelden die tot de verbeelding hebben gesproken. De bloem loopt als een rode draad door het leven van de ontwerper.

Naast het feit dat hij al meer dan vijf-en-twintig jaar gevestigd als goudsmid in Emmeloord in de Noordoostpolder, is Marcel Jaasma geboren te Lisse, bekend van de Keukenhof en haar tulpenpracht, en hier zijn eerste zes levensjaren hier doorgebracht.
Voor beide plaatsen is de tulp als product belangrijk en hierdoor meer dan gemiddeld zichtbaar in het dagelijkse bestaan en dan is het ook niet zo verwonderlijk dat juist zijn oog hierop gevallen is als inspiratiebron.

Het is dan ook een hele uitdaging geweest om een vorm te vinden voor een draagbaar sieraad die aan alle kanten interessant is en de oorspronkelijke vorm van de tulp in ere weet te houden. Aan inspiratie heeft het niet gelegen gezien de prachtige vorm van de tulp in al haar natuurlijke schoonheid. De tulp, bestaande uit de welvende vormen van het blad en de authentieke bloem die met elkaar verbonden zijn door de stengel.

Al met al is het huidige design van de ring een doorgaand ontwerpproces geweest van meer dan een jaar en heeft nu haar plek weten te krijgen in de vaste collectie van het atelier.

De ring is vervaardigd uit 14 karaat geel- en witgoud. Het geelgoud is afgewerkt met een matte oppervlaktebewerking in combinatie met een hoogglans gepolijst witgouden zetting die in de vorm van de bloem is vormgegeven. In deze zetting zijn de kenmerkende meeldraden vervangen door een 0.10 ct. briljant geslepen hoogwaardige diamant.

Het is dan ook unieke vertaling geworden van deze bijzondere bloem, een vertaling in de vorm van een draagbaar sieraad in de meest edele materialen.
 

 
Home
Top

Waar vind Marcel Jaasma Goudsmid Diamantair in Emmeloord te Flevoland